Випічка та кондитерські вироби
Вафля
Фільтр товарів
Ціна
грн
-
грн

Вафля

Список підкатегорій
Фільтр
Сортувати:
 
Туреччина
в наявності
20грн
(Ціна за шт)
шт
 
в наявності
24грн
(Ціна за шт)
шт
 
в наявності
24грн
(Ціна за шт)
шт
 
в наявності
24грн
(Ціна за шт)
шт
 
Туреччина
в наявності
24грн
(Ціна за шт)
шт
 
Туреччина
в наявності
32.2грн
(Ціна за шт)
шт
 
в наявності
53.3грн
(Ціна за шт)
шт
 
в наявності
53.3грн
(Ціна за шт)
шт
 
в наявності
53.3грн
(Ціна за шт)
шт
 
в наявності
53.3грн
(Ціна за шт)
шт
 
в наявності
53.3грн
(Ціна за шт)
шт
 
в наявності
74грн
(Ціна за шт)
шт
 
в наявності
74грн
(Ціна за шт)
шт
 
в наявності
74грн
(Ціна за шт)
шт

Вафля онлайн Ціна

ВафляЦіна
Світоч вафлі Артек Пломбір 80гр20 грн
Roshen Wafers вафлі молоко 72г24 грн
Roshen Wafers вафли лимон 72 г24 грн
Вафли Roshen Wafers шоколад 72г24 грн
Світоч вафлі Артек класичні 80 гр24 грн
Kit-Kat вафлі 40гр32.2 грн
Roshen Рошен Вафлі Wafers Sandwich Crunch горіх 142 г53.3 грн
Roshen Рошен Вафлі Wafers Sandwich Crunch лимон 142 г53.3 грн
Roshen Рошен Вафлі Wafers Sandwich Crunch молоко-ваніль 142 г53.3 грн
Roshen Рошен Вафлі Wafers Sandwich Crunch полуниця 142 г53.3 грн

Вафлі - легкі солодощі на десерт

Солодкі вафлі - легкий перекус або приємне доповнення до напоїв. Такий десерт люблять як діти, так і дорослі, тому що він гармонійно поєднує начинку і десертні пластинки. Без нього важко уявити перерву на каву або чай. Це звичне ласощі з'явилося ще за часів Середньовіччя і виконало величезний шлях, щоб придбати звичний для нас вигляд. Сьогодні вафлі є цілком звичайний продукт, тоді як кілька століть тому його могли собі дозволити тільки дуже заможні люди.

У наш час можна з легкістю вибрати ласощі на будь-який смак, адже існує чимало виробників, які пропонують різну продукцію.

Різновиди солодких вафель

Вибирати вафлі можна з декількох видів, які вважаються найбільш популярними:

  • Віденські або австрійські - м'які, пишні вафлі, які можна використовувати з будь-якої зручної начинкою;
  • Бельгійські - широкі, щільні і хрусткі вироби овальної або круглої форми;
  • Голландські - тонкі круглі вафлі з начинкою з цукрового сиропу;
  • Неаполітанські - звичні нам багатошарові вироби у вигляді прямокутних або квадратних блоків з начинкою;
  • Американські - пишне і м'яке ласощі, в пластинки якого поміщають як солодощі, так і зовсім не солодкі начинки.

Незважаючи на свої відмінності, все вафлі мають характерну особливість - ячеистую поверхню. Завдяки "клітинам" на пластинках вони можуть утримувати начинку, яка рівномірно розподіляється по всій поверхні. Це дозволяє укладати пластинки один на одного і надійно скріплювати їх.

З чого роблять вафлі

Нерідко перед покупкою солодощів в магазині споживач цікавиться, з чого зроблені такі десерти. Склад заводських вафельних листів включає в себе пшеничне борошно, сіль, питну воду, розпушувач - найчастіше їм служить сода, рослинне масло і натуральні емульгатори. До числа останніх відносять соєвий лецитин. За його рахунок забезпечується однорідна консистенція вафель, їх щільність, здатність тривалий час не кришитися під час зберігання в упаковці. 

Всупереч розхожій думці, соєвий лецитин або Е322, Е476 - добавка, отримана з натуральної сировини. Речовина містить насичені і ненасичені жирні кислоти, в тому числі, Омега-9, вітаміни B4, E, K. В лецитині присутні залізо і цинк в невисоких кількостях. Шкода для організму лецитин представляє тільки при передозуванні і алергії на сою і бобові. Замість даної речовини у виробництві може застосовуватися інші натуральні емульгатори - гуарова камедь, камедь ріжкового дерева.

Начинка для вафель може складатися з різних інгредієнтів. Її основою може бути помадка, крем, шоколад, какао, горіхи, праліне. Для начинки використовують суміш жирів, фруктові сиропи. Щоб приготувати її, застосовують кондитерський жир або кокосове масло, або їх суміш. Солодкий смак начинці надає цукрова пудра, а також ароматизатори. Вони можуть мати як натуральне, так і штучне походження.