Сирокопчена ковбаса - це делікатесний м'ясний продукт, який довгі роки є символом достатку і багатства, адже він відноситься до елітних ковбас. Раніше її купували тільки до святкового столу, але зараз будь-яка людина може замовити цю ковбасу, приготувати з неї різні страви, зробити бутерброди.
Купити сирокопчені ковбаси вищого ґатунку в Дніпрі і передмісті можна в інтернет-магазині Vitok. Тут ви знайдете великий вибір високоякісних і свіжих продуктів харчування, а також самі доступні ціни на всі товари.
Сирокопчені ковбаси: особливості, види і користь
Сирокопчена ковбаса відрізняється від інших аналогічних видів м'ясних виробів тим, що має досить складну процедуру виготовлення. М'ясо не піддається сильній температурній обробці. Зазвичай холодне копчення відбувається в діапазоні від 15 до 25 градусів, після чого м'ясо піддається ферментації і зневодненню. У середньому “дозрівання” ковбас триває до 40 днів, хоча багато компаній сьогодні намагаються максимально прискорити цей період.
До складу сирокопченої ковбаси входить:
- м'ясо (курка, яловичина, свинина, телятина);
- свиняче сало;
- спеції і прянощі;
- сіль.
Зазвичай склад та спосіб виробництва даного продукту не дуже відрізняються, тому що сирокопчена ковбаса має чіткі державні норми. Наприклад, краківська ковбаса повинна бути згорнута підковою, а батіг повинна бути не більше 30 сантиметрів і з маленьким діаметром. В іншому випадку виробники не можуть називати продукт певною назвою.
Сирокопчена ковбаса дуже поживна, має безліч корисних речовин, адже для її приготування використовують саме якісне і м'ясо вищого гатунку. Ковбаси мають високу жирність, але тут майже немає вуглеводів, а також дуже багато білка. Тут використовується м'ясо тільки зрілих тварин, тому що в ньому менше вологи.
Ціна на сирокопчену ковбасу завжди була вище, ніж на інші види. Це пояснюється її якістю, смаковими властивостями, тривалим терміном зберігання. Зазвичай вартість залежить від того, які інгредієнти використовуються в складі.
Як вибрати і де замовити сирокопчену ковбасу з доставкою додому?
Щоб купити собі найкращу ковбасу, в першу чергу зверніть увагу на те, який сорт м'яса вказаний в складі. Якщо там немає чіткого назви (свинина вищого сорту або яловичина першого сорту), то краще вибрати інший продукт. Оптимальним варіантом вважається білкова або натуральна оболонка. Сирокопчена ковбаса має світлий, червоний або рожевий відтінок, а деякі види яловичої мають більш темний колір.
В інтернет-магазині Vitok можна швидко і недорого купити сирокопчену ковбасу вищої якості. Всі продукти представлені у великому онлайн-каталозі, де ви можете не тільки вибрати потрібний асортимент товарів, але і ознайомиться з ціною, складом, особливостями. Наш консультант готовий у будь-який момент відповісти на всі ваші запитання, надати професійну допомогу у виборі та оформити замовлення. Ми надаємо послугу покупки товарів з доставкою додому.