Їжа швидкого приготування
Картопляне пюре швидкого приготування

Картопляне пюре швидкого приготування

Список підкатегорій
Фільтр
Сортувати:
За даним запитом не знайдено товарів.

Картопляне пюре швидкого приготування - склад і технологія виробництва

Пюре швидкого приготування - зручний перекус, який легко приготувати, якщо немає часу чи сил на приготування повноцінної страви. Сухий картопляний концентрат можна заливати гарячою водою чи молоком. Для його приготування знадобиться потрібна ємність і кілька хвилин вільного часу. Щоб спростити процес, виробники пропонують купити пюре швидкого приготування у паперових стаканчиках.

Як пюре швидкого приготування

В якості основи для пюре швидкого приготування використовуються картопляні пластівці і білковий компонент. Доповненням до неї є різні смакоароматичні добавки. Нерідко вони складаються не тільки з ароматизаторів, але і включають частинки овочів, зелені, сушені шматочки натурального або соєвого м'яса. Серед основних добавок, які є у картопляному пюрі швидкого приготування — харчова сіль, цукор, перець мелений, часник, ріпчаста, зелена цибуля, глутамат натрію, консерванти.

Картопляні пластівці - позбавлена ​​води натуральна картопля, яка в результаті технологічного процесу проходить кілька етапів приготування. Сировина проходить процедуру миття та чищення, потім бульби ділять на пласти, відварюють та бланшують. Відварена картопля проходить між спеціальними валиками, які розминають її та перетворюють на пюре. Завдяки спеціальній конструкції такого пристрою, відсіваються всі залишки шкірки та дефекти бульб - пюре проходить через дуже маленький проміжок. Потім до нього додають інші необхідні інгредієнти - смакові добавки, спеції, консерванти, білковий компонент. Як нього використовують сухе молоко. Варто пам'ятати, що без добавок пюре, приготоване таким чином, буде позбавлено приємних смакових якостей і довго не зберігатиметься. Склад товару регламентується ДСТУ.

Картопляне пюре швидкого приготування пакують у склянки, розраховані на індивідуальну порцію. В інтернет-магазині можна придбати пакети для приготування декількох порцій пюре.

Пюре швидкого приготування - користь чи шкода

Існує думка, що сухе картопляне пюре - хімічна їжа, яка шкідлива для здоров'я. Таке твердження є надто категоричним. Проходячи через процедуру дегідратації та сушіння, картопля втрачає більшу частину корисних речовин — зокрема вітамін C. Проте шкоду організму вживання пюре навряд чи завдасть — за умови, що це не регулярне перекушування у вашому раціоні. Переваги сублімованого пюре очевидні - його приготування в кілька разів простіше і швидше, відчуття ситості від однієї порції тримається протягом кількох годин, а завдяки зручній упаковці продукт можна взяти з собою в будь-яке місце, де можна заварити окріп. Також пюре не потребує особливих умов для зберігання. Найголовніша умова для збереження продукту - сухе прохолодне місце, оскільки вологість може призвести до псування сублімату.