Як приготувати хек в зеленому часниковому соусі

Як приготувати хек в зеленому часниковому соусі
Тема: Рецепти
Енергетична цінність на порцію
Калорійність
5270 ккал
Білки
991.3 грам
Жири
144.2 грам
Вуглеводи
5.1 грам
*калорійність розрахована для сирих продуктів
Кількість порцій
2 порції
Час
30минут
Інгредієнти
хек (мерлуза)
4 штуки;
часник
3 зубчики;
рубана петрушка
3 ст. ложки;
оливкова олія
4 ст. ложки;
сіль, спеції
за смаком.

Инструкция приготовления

Особливістю зеленого соусу є те, що він виступає незмінною основою для більшості страв з використанням морепродуктів, які зустрічаються в знаменитої іспанської кухні. Зелений соус чудово поєднується з креветками і кальмарами. Крім основних інгредієнтів, в нього також входить вино і лимонний сік, від яких при бажанні завжди можна відмовитися, а замість креветок в зеленому соусі можна приготувати хека, який не менше популярний серед іспанських кулінарів.

Інгредієнти для страви представлені в такий спосіб:

  • хек (мерлуза) - 4 штуки;
  • часник - 3 зубчики;
  • рубана петрушка - 3 ст. ложки
  • оливкова олія;
  • сіль, спеції за смаком.

Процес приготування хека в зеленому часниковому соусі

  1. Необхідно нашаткувати часник, а також подрібнити петрушку.
  2. Розігріваємо сковорідку, використовуючи середній вогонь, вливши на неї кілька ложок олії. Після нагріву оливкового масла на сковороду висипаємо подрібнений часник, а слідом за ним і петрушку.
  3. Хек в зеленому часниковому соусі неможливо уявити без самої риби, до приготування якої слід приступати. Хек потрібно висушити за допомогою паперових рушників, а також додати сіль і спеції за смаком. Далі рибу відправляємо на сковороду, залишаючи досить місця між шматочками.
  4. Приготування хека займає до 12 хвилин часу, після чого потрібно перевернути рибу на іншу сторону і дати рівно стільки ж часу для прожарювання.
  5. Приготований хек акуратно викладають на тарілку, поливаючи зверху приготованим соусом. Гарніром для страви може виступати варену картоплю.

Під час приготування хека дуже важливо дотримати правильний температурний режим. Зверніть увагу на часник і петрушку. Під час обсмажування вони повинні не підгорати, але і не гаситися.

 
УКРАЇНА
в наявності
400грн
(Ціна за кг)
кг
 
УКРАЇНА
в наявності
190грн
(Ціна за кг)
кг
Хіт!
 Хек тушка с/м 200-400 Канада
 
УКРАЇНА
в наявності
195грн
(Ціна за кг)
кг