Торт "Сметанник"

Торт
Тема: Рецепти
Енергетична цінність на порцію
Калорійність
433 ккал
Білки
7.2 грам
Жири
26.8 грам
Вуглеводи
40.7 грам
*калорійність розрахована для сирих продуктів
Кількість порцій
6 порцій
Час
60хвилина
Інгредієнти
Згущене молоко - 1 банка
Цукор - 5 ст. ложок
Борошно пшеничне - 6 ст. ложок
Вершкове масло - 50 г
Сметана 20% - 1,5 склянки
Какао - 1 чайна ложка.
Яйця курячі - 2 шт
Сода - за смаком

Инструкция приготовления

Торт “Сметанник” - це популярний і традиційний десерт, який раніше готували в основному в селах. Господині, які мали своїх корів, вміли готувати безліч страв на основі молочних продуктів. Сметану замішували тісто для коржів для торта, обсмажували його на сковороді, після чого робили крем зі сметани і обмазували їм коржі. У самі коржі додавали горіхи, мед, сухофрукти або інші інгредієнти. В результаті вийшов ситний і смачний торт.

З часом він став більш популярним серед кондитерів, які готують вишукані десерти, що і зробило його настільки затребуваним. Сам по собі торт ще й корисний, хоча і досить калорійний. Молочні продукти позитивно впливають на організм, дають корисні вітаміни і елементи.

Склад торта на 6 людина:

  • Згущене молоко - 1 банка.

  • Цукор - 5 столових ложок.

  • Борошно пшеничне - 6 столових ложок.

  • Вершкове масло - 50 г

  • Сметана 20% - 1,5 склянки.

  • Какао - 1 чайна ложка.

  • Яйця курячі - 2 шт.

  • Сода - за смаком.

Як готувати?

  1. Вершкове масло залишити в кімнаті на кілька годин, щоб воно стало м'яким. Збити міксером разом з яйцями і згущеним молоком.

  2. Додати борошно і соду, яку потрібно акуратно погасити оцтом. Ретельно перемішати, щоб суміш стала однорідною. За консистенцією вона повинна бути як густа сметана.

  3. Тісто розділити на дві частини. Одну частину необхідно змішати з какао і перемішати його, а іншу залишити світлою.

  4. потрібно нагріти Духовку до 180 градусів. Вибрати неглибоку форму, змастити її олією. Можна використовувати пергаментний папір і форму для коржів.

  5. Коржі випікати окремо близько 20 хвилин, поки вони повністю не приготуються.

  6. Для крему потрібно трохи збити сметану і цукор.

  7. Коржі розрізати по горизонталі на дві частини. Бічні частини можуть бути занадто твердими, тому їх потрібно обрізати.

  8. Щоб зробити торт потрібно покрити сметаною темний корж, покласти наверх світлий, потім знову покрити сметаною світлий і покласти на нього корж з какао.

  9. покрити Кремом верх торта змастити краю.

  10. Обрізки від коржів потрібно подрібнити і посипати ними верх торта.

 
УКРАЇНА
в наявності
56грн
(Ціна за шт)
шт