Стромболі (піца в рулеті)

Стромболі (піца в рулеті)
Тема: Рецепти
Енергетична цінність на порцію
Калорійність
900 ккал
Білки
42.7 грам
Жири
54.3 грам
Вуглеводи
66.2 грам
*калорійність розрахована для сирих продуктів
Кількість порцій
4 порції
Час
35минут
Інгредієнти
Тонке тісто для піци
1 шт
Шинка
150 гр
Ковбаса салямі
150 гр
Ковбаса пепероні
150 гр
Твердий сир
200 гр
Базилік
6 аркушів
Моцарелла
100 гр
Орегано, спеції, сіль
за смаком
Соус маринара або гострий соус
за смаком.

Инструкция приготовления

Стромболі або піца в рулеті - це страва італійської кухні, яке має дуже цікаве походження. Багато хто вважає, що його винайшли в Сицилії, але насправді воно походить від італійських кухарів в США. І сьогодні за честь називатися першою піцерією, яка приготувала стромболі, б'ються кілька закладів. Назва страви походить від не дуже популярного в 50-х роках фільму “Стромболі”, яким тим не менш і стали іменувати рулет.

Піцу в оригінальній подачі зазвичай поєднують з соусом чилі, але тут все “на любителя”. Воно ідеально підходить для великих святкових столів, фуршетів або дружніх вечірок, а також відмінно доповнить вечерю.

Склад стромболі на 4 порції:

  • Тонке тісто для піци - 1 шт.
  • Шинка - 150 г
  • Ковбаса салямі - 150 г
  • Ковбаса пепероні - 150 г
  • Твердий сир - 200 г
  • Базилік - 6 аркушів
  • Моцарелла - 100 г
  • Орегано, спеції, сіль - за смаком
  • Соус маринара або гострий соус - за смаком.

Як приготувати?

  1. Тісто для піци розкачати тонко і зробіть у формі прямокутника. Покладіть його на пергамент для випічки.
  2. Покладіть шарами шинку, салямі і пепероні нарізану тонкими колами або смужками, потім натертий сир, листя базиліка (або сушені трави), моцарелу і знову базилік.
  3. Зробіть горизонтальні надрізи гострим ножем на довгих сторонах прямокутника, але так, щоб центр залишався цілим. Рулет викладіть у формі кіски.
  4. Зверху трохи скропити оливковою олією і посипати орегано.
  5. Покладіть рулет на деко і в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів.
  6. Випікати до золотистої скоринки (10-15 хвилин).
  7. Подавати можна з гострим соусом або соусом маринара.
 
УКРАЇНА
в наявності
172грн
(Ціна за кг)
кг
 
в наявності
89.5грн
(Ціна за шт)
шт