Стромболі (піца в рулеті)
Енергетична цінність на порцію
Калорійність
900
ккал
Білки
42.7
грам
Жири
54.3
грам
Вуглеводи
66.2
грам
*калорійність розрахована для сирих продуктів
Кількість порцій
4
порції
Час
35минут
Інгредієнти
Тонке тісто для піци
1 шт
Шинка
150 гр
Ковбаса салямі
150 гр
Ковбаса пепероні
150 гр
Твердий сир
200 гр
Базилік
6 аркушів
Моцарелла
100 гр
Орегано, спеції, сіль
за смаком
Соус маринара або гострий соус
за смаком.
Инструкция приготовления
Стромболі або піца в рулеті - це страва італійської кухні, яке має дуже цікаве походження. Багато хто вважає, що його винайшли в Сицилії, але насправді воно походить від італійських кухарів в США. І сьогодні за честь називатися першою піцерією, яка приготувала стромболі, б'ються кілька закладів. Назва страви походить від не дуже популярного в 50-х роках фільму “Стромболі”, яким тим не менш і стали іменувати рулет.
Піцу в оригінальній подачі зазвичай поєднують з соусом чилі, але тут все “на любителя”. Воно ідеально підходить для великих святкових столів, фуршетів або дружніх вечірок, а також відмінно доповнить вечерю.
Склад стромболі на 4 порції:
- Тонке тісто для піци - 1 шт.
- Шинка - 150 г
- Ковбаса салямі - 150 г
- Ковбаса пепероні - 150 г
- Твердий сир - 200 г
- Базилік - 6 аркушів
- Моцарелла - 100 г
- Орегано, спеції, сіль - за смаком
- Соус маринара або гострий соус - за смаком.
Як приготувати?
- Тісто для піци розкачати тонко і зробіть у формі прямокутника. Покладіть його на пергамент для випічки.
- Покладіть шарами шинку, салямі і пепероні нарізану тонкими колами або смужками, потім натертий сир, листя базиліка (або сушені трави), моцарелу і знову базилік.
- Зробіть горизонтальні надрізи гострим ножем на довгих сторонах прямокутника, але так, щоб центр залишався цілим. Рулет викладіть у формі кіски.
- Зверху трохи скропити оливковою олією і посипати орегано.
- Покладіть рулет на деко і в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів.
- Випікати до золотистої скоринки (10-15 хвилин).
- Подавати можна з гострим соусом або соусом маринара.