Рецепт приготування паппарделле болоньєзе

Рецепт приготування паппарделле болоньєзе
Тема: Рецепти
Енергетична цінність на порцію
Калорійність
924 ккал
Білки
45.6 грам
Жири
69.3 грам
Вуглеводи
11 грам
*калорійність розрахована для сирих продуктів
Кількість порцій
8 порцій
Час
3хвилина
Інгредієнти
оливкова олія
150 мл;
яловичина (фарш)
2 кг;
морква
2 штуки;
селера
1 штука;
розмарин
1 штука;
червона цибуля
2 штуки;
часник
2 зубчики;
червоне сухе вино
750 мл;
томатна паста
1 ст. л;
томатний сік
1 л;
шавлія
1 штука;
сир, спеції і сіль
за смаком.

Инструкция приготовления

Паста є чисто італійським блюдом, яке підкорило весь світ. Паппарделле болоньєзе є найзнаменитішою пастою, яку подають разом з м'ясним соусом. Оригінальний рецепт передбачає використання яловичини, а пастою виступають найрізноманітніші вироби в діапазоні від фарфалле і до спагетті. У той же час багато сходяться на думці про те, що найкращим варіантом залишається паппарделле. Однією з родзинкою цієї страви є соус. Фарш краще приготувати самостійно, що дозволить надати йому необхідну ніжність. При приготуванні локшини пам'ятайте, що вона повинна дійти до стану аль денте.

Для приготування страви нам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • оливкова олія -150 мл;
  • яловичина (фарш) - 2 кг;
  • морква - 2 штуки;
  • селера - 1 штука;
  • розмарин -1 штука;
  • червона цибуля - 2 штуки;
  • часник - 2 зубчики;
  • червоне сухе вино - 750 мл;
  • томатна паста - 1 ст. л;
  • томатний сік -1 л;
  • шавлія;
  • сир, спеції і сіль за смаком.

Процес приготування паппарделле болоньєзе

  1. Починаємо з розігріву масла в каструлі. Підійде глибока ємність з широким дном. У каструлю відправляємо овочі з травами, а також нарізану цибулю. Обсмажування відбувається при високій температурі до 8 хвилин, не забуваючи постійно помішувати.
  2. М'ясо слід посолити і поперчити, після чого відправляємо його до овочів. Далі потрібно періодично перемішувати інгредієнти наступні 10 хвилин.
  3. Наступним кроком стане додавання вина. Варимо вміст до моменту, поки вино практично не випарується. Перемішувати м'ясо з овочами потрібно періодично.
  4. Коли вина в каструльці майже не залишиться, потрібно додати в неї томатну пасту і томатний сік, а також влити літр води. Вміст каструлі повинно закипіти, після чого потрібно зменшити вогонь і залишити його варитися до 2 годин. При необхідності слід долити воду, так як потрібно консистенція густого соусу. Отримавши бажаний результат, відправляємо каструлю в духовку, де рагу набуде більш насичений смак. Температура духовки - 150 градусів.
  5. У момент приготування соусу слід відварити паппарделле. Локшина і соус відправляються на сковороду, де відбувається їх обсмажування протягом півхвилини.

Страву подають до столу, посипаючи свеженатертим сиром.

 
УКРАЇНА
в наявності
17грн
(Ціна за кг)
кг
 
УКРАЇНА
закінчується
90грн
(Ціна за шт)
шт