Рецепт приготування паппарделле болоньєзе
Енергетична цінність на порцію
Калорійність
924
ккал
Білки
45.6
грам
Жири
69.3
грам
Вуглеводи
11
грам
*калорійність розрахована для сирих продуктів
Кількість порцій
8
порцій
Час
3хвилина
Інгредієнти
оливкова олія
150 мл;
яловичина (фарш)
2 кг;
морква
2 штуки;
селера
1 штука;
розмарин
1 штука;
червона цибуля
2 штуки;
часник
2 зубчики;
червоне сухе вино
750 мл;
томатна паста
1 ст. л;
томатний сік
1 л;
шавлія
1 штука;
сир, спеції і сіль
за смаком.
Инструкция приготовления
Паста є чисто італійським блюдом, яке підкорило весь світ. Паппарделле болоньєзе є найзнаменитішою пастою, яку подають разом з м'ясним соусом. Оригінальний рецепт передбачає використання яловичини, а пастою виступають найрізноманітніші вироби в діапазоні від фарфалле і до спагетті. У той же час багато сходяться на думці про те, що найкращим варіантом залишається паппарделле. Однією з родзинкою цієї страви є соус. Фарш краще приготувати самостійно, що дозволить надати йому необхідну ніжність. При приготуванні локшини пам'ятайте, що вона повинна дійти до стану аль денте.
Для приготування страви нам будуть потрібні такі інгредієнти:
- оливкова олія -150 мл;
- яловичина (фарш) - 2 кг;
- морква - 2 штуки;
- селера - 1 штука;
- розмарин -1 штука;
- червона цибуля - 2 штуки;
- часник - 2 зубчики;
- червоне сухе вино - 750 мл;
- томатна паста - 1 ст. л;
- томатний сік -1 л;
- шавлія;
- сир, спеції і сіль за смаком.
Процес приготування паппарделле болоньєзе
- Починаємо з розігріву масла в каструлі. Підійде глибока ємність з широким дном. У каструлю відправляємо овочі з травами, а також нарізану цибулю. Обсмажування відбувається при високій температурі до 8 хвилин, не забуваючи постійно помішувати.
- М'ясо слід посолити і поперчити, після чого відправляємо його до овочів. Далі потрібно періодично перемішувати інгредієнти наступні 10 хвилин.
- Наступним кроком стане додавання вина. Варимо вміст до моменту, поки вино практично не випарується. Перемішувати м'ясо з овочами потрібно періодично.
- Коли вина в каструльці майже не залишиться, потрібно додати в неї томатну пасту і томатний сік, а також влити літр води. Вміст каструлі повинно закипіти, після чого потрібно зменшити вогонь і залишити його варитися до 2 годин. При необхідності слід долити воду, так як потрібно консистенція густого соусу. Отримавши бажаний результат, відправляємо каструлю в духовку, де рагу набуде більш насичений смак. Температура духовки - 150 градусів.
- У момент приготування соусу слід відварити паппарделле. Локшина і соус відправляються на сковороду, де відбувається їх обсмажування протягом півхвилини.
Страву подають до столу, посипаючи свеженатертим сиром.