Вибір ананаса: на які параметри звернути увагу

Вибір ананаса: на які параметри звернути увагу
27/07/2020

Ананас - екзотичний фрукт, який люблять багато людей завдяки яскравому смаку і аромату. М'якоть даного фрукта може використовуватися для приготування різних страв. Дієтологи рекомендують регулярне вживання м'якоті і соку між прийомами їжі, що допомагає ефективно скинути вагу. Крім того, ананас багатий вітамінами та поживними речовинами, які є незамінними для здоров'я організму. Саме тому, як правильно вибрати ананас - актуальне питання для всіх любителів екзотичного плоду.

Онлайн-супермаркет Vitok пропонує до придбання тільки свіжі і стиглі фрукти. На нашому ресурсі існує можливість купити товар, ціна якого має демократичні показники вартості.

Як вибрати стиглий ананас

При виборі слід віддавати перевагу тільки стиглим фруктам. Для цього необхідно орієнтуватися на прості правила, завдяки яким вдасться визначити оптимальну ступінь зрілості екзотичного фрукта. Зокрема, необхідно ретельно його оглянути, вивчити аромат, а також здійснити нескладні дії. Пам'ятайте про те, що тільки стиглі фрукти придатні для вживання, отримання свіжовичавленого соку і приготування страв з використанням м'якоті.

Оглянути ананас

вибір ананаса

Перше, що необхідно зробити при підборі стиглого фрукта, ретельно його оглянути. Перевагу слід віддавати наступним характеристикам:

  • овальна форма;
  • суха плодоніжка;
  • густі пагони;
  • глазки жовто-коричневого відтінку;
  • відсутність білих смужок;
  • наявність темно-зелених або коричневих борозен;
  • шкірка тверда на дотик, жовто-коричневого відтінку.

Білі або коричневі плями можуть свідчити про наявність м'якоті, яка зіпсована гниллю. Зелена шкірка говорить про недостатню зрілість.

Натисніть і постукайте

вибір ідеального ананаса

Не менш важлива дія - натискання і постукування. Натискання на очі має супроводжуватися їх відновленням. При цьому шкірка повинна бути пружною і твердою на дотик. Занадто тверда шкірка говорить про недостатню зрілість фрукта. Вм'ятина, яка не відновлюється, свідчить про те, що м'якоть почала псуватися.

Важливо відчути вагу ананаса. У тому випадку, коли він не відчувається, фрукт залежався, від такого примірника краще відмовитися. Постукавши по ньому, можна почути глухий або дзвінкий звук. Дзвінкий говорить про незрілість. Глухий - про стиглої м'якоті.

Покрутіть султан

вибір хорошого ананаса

Характеристики султана, або пагонів ананаса, можуть свідчити про зрілість фрукта. Темно-зелені пагони з підсохлими кінчиками - свідоцтво стиглої м'якоті. Бурий і занадто темний султан каже про те, що м'якоть ананаса стала псуватися. Яскраво-зелені пагони означають, що урожай був зібраний занадто рано, від такого фрукта краще відмовитися.

Ще один спосіб визначити стиглість фрукта - спробувати злегка покрутити пагони. Якщо вдасться це зробити, можна сміливо робити покупку. У тому випадку, коли султан кріпиться занадто жорстко, м'якоть плоду не дозріла.

Запах ананаса

вибір ананаса по запаху

Визначити стиглість м'якоті можна по запаху. Для цього потрібно тримати фрукт на деякій відстані. Коли відчувається солодкий аромат - вибір зроблений правильно, м'якоть стигла. Відсутність приємного запаху говорить про те, що урожай був зібраний занадто рано.

Чи може дозріти будинку

На жаль, ананас відноситься до тих видів фруктів, що не дозрівають будинку. У зв'язку з цим, купуючи незрілий фрукт, прискорити процес його дозрівання в домашніх умовах - завдання нездійсненне. Незрілу м'якоть вживати не рекомендується.