Курка "Пікассо"
Инструкция приготовления
Курка - це дуже корисне і смачне м'ясо, яке можна готувати в різному вигляді. Це блюдо називають курка “Пікассо”, потім вона подається з болгарським перцем, який має різні відтінки і кольори. Часто при готуванні використовують кілька різнокольорових видів перцю, щоб і зробити відповідне оформлення.
Курка “Пікассо” може бути як гарніром, так і окремим блюдом.
Склад курки “Пікассо” на 2 порції:
Куряче філе - 2 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Болгарський перець - 1 велика шт.
Часник - 1 зубчик
Помідори - 2 шт. невеликих
Кубик овочевого бульйону - 1 шт.
Твердий сир - 50 гр.
Італійські трави - за смаком.
Вершки - 3 столові ложки.
Оливкова олія - 2 невеликі ложки.
Мускатний горіх - за смаком.
Чорний перець мелений - за смаком.
Вершкове олія - за смаком.
Як готувати?
Солодкий перець очистити і нарізати кільцями. Цибулю нарізати тонкими півкільцями і натерти дрібно часник.
Залишити ненадовго маринуватися куряче філе в солі і перці.
Сковороду нагріти і налити туди 2 ложки олії, додати трохи вершкового масла. Обсмажити м'ясо до золотистої скоринки.
М'ясо перекласти в неглибоку форму для духовки, але поки не ставити її в духовку.
Обсмажити в цій же сковороді цибулю і покласти її у форму.
Обсмажити кільця перцю, поки вони не стануть злегка м'якими. Покласти їх разом з м'ясом і цибулею.
Помідори залишити у воді, яка щойно закипіла, на 10-15 секунд. Після цього зняти з них шкіру і порізати невеликими кубиками.
Дрібно нарізати або натерти часник. Трохи обсмажити в маслі, додати на сковорідку трохи води. Туди ж покласти помідори. У воду додати суміш трав, бульйонний кубик, трохи мускатного горіха, а також сіль і перець за смаком. Додати вершки і перемішати їх з овочами.
Соус тушкувати близько 5 хвилин, після чого залити його до курки. Накрити курку фольгою і залишити в духовці на півгодини на температурі 200 градусів.
Коли курка буде готова, її потрібно дістати з духовки, зняти фольгу і посипати тертим сиром. Можна поставити її в вимкнену духовку на 10 хвилин, щоб сир розплавився.