Курка "Пікассо"

Курка
Тема: Рецепти
Енергетична цінність на порцію
Калорійність
635 ккал
Білки
69.7 грам
Жири
30.4 грам
Вуглеводи
20.8 грам
*калорійність розрахована для сирих продуктів
Кількість порцій
2 порції
Час
50минут
Інгредієнти
Куряче філе 2 шт
Цибуля ріпчаста
1 шт
Болгарський перець
1 шт
Часник
1 зубчик
Помідори
2 шт
Кубик овочевого бульйону
1 шт
Твердий сир
50 гр
Італійські трави
за смаком
Вершки
3 ст. ложки
Оливкова олія
2 ложки
Мускатний горіх
за смаком
Чорний перець мелений
за смаком
Вершкове масло
за смаком

Инструкция приготовления

Курка - це дуже корисне і смачне м'ясо, яке можна готувати в різному вигляді. Це блюдо називають курка “Пікассо”, потім вона подається з болгарським перцем, який має різні відтінки і кольори. Часто при готуванні використовують кілька різнокольорових видів перцю, щоб і зробити відповідне оформлення.

Курка “Пікассо” може бути як гарніром, так і окремим блюдом.

Склад курки “Пікассо” на 2 порції:

  • Куряче філе - 2 шт.

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.

  • Болгарський перець - 1 велика шт.

  • Часник - 1 зубчик

  • Помідори - 2 шт. невеликих

  • Кубик овочевого бульйону - 1 шт.

  • Твердий сир - 50 гр.

  • Італійські трави - за смаком.

  • Вершки - 3 столові ложки.

  • Оливкова олія - 2 невеликі ложки.

  • Мускатний горіх - за смаком.

  • Чорний перець мелений - за смаком.

  • Вершкове олія - за смаком.

Як готувати?

  1. Солодкий перець очистити і нарізати кільцями. Цибулю нарізати тонкими півкільцями і натерти дрібно часник.

  2. Залишити ненадовго маринуватися куряче філе в солі і перці.

  3. Сковороду нагріти і налити туди 2 ложки олії, додати трохи вершкового масла. Обсмажити м'ясо до золотистої скоринки.

  4. М'ясо перекласти в неглибоку форму для духовки, але поки не ставити її в духовку.

  5. Обсмажити в цій же сковороді цибулю і покласти її у форму.

  6. Обсмажити кільця перцю, поки вони не стануть злегка м'якими. Покласти їх разом з м'ясом і цибулею.

  7. Помідори залишити у воді, яка щойно закипіла, на 10-15 секунд. Після цього зняти з них шкіру і порізати невеликими кубиками. 

  8. Дрібно нарізати або натерти часник. Трохи обсмажити в маслі, додати на сковорідку трохи води. Туди ж покласти помідори. У воду додати суміш трав, бульйонний кубик, трохи мускатного горіха, а також сіль і перець за смаком. Додати вершки і перемішати їх з овочами.

  9. Соус тушкувати близько 5 хвилин, після чого залити його до курки. Накрити курку фольгою і залишити в духовці на півгодини на температурі 200 градусів.

  10. Коли курка буде готова, її потрібно дістати з духовки, зняти фольгу і посипати тертим сиром. Можна поставити її в вимкнену духовку на 10 хвилин, щоб сир розплавився.

 
в наявності
138грн
(Ціна за кг)
кг
 
в наявності
500грн
(Ціна за шт)
шт
 
УКРАЇНА
в наявності
94.4грн
(Ціна за шт)
шт
 
Узбекистан
в наявності
20грн
(Ціна за кг)
кг
 
УКРАЇНА
в наявності
140грн
(Ціна за кг)
кг