Кіш лорен зі шпинатом
Енергетична цінність на порцію
Калорійність
625
ккал
Білки
24.7
грам
Жири
42.6
грам
Вуглеводи
35.8
грам
*калорійність розрахована для сирих продуктів
Кількість порцій
6
порцій
Час
55хвилина
Інгредієнти
Грудинка
250 грам
Шпинат
200 грам
Сир конте
100 грам
Моркву
1 невелика штука
Молоко
100 мл
Сметана
200 грам
Борошно
250 грам
Яйце куряче
4 штуки
Вершкове масло
125 грам
Яєчний жовток
1 штука
Вода
2 столові ложки
Сіль і спеції
за смаком
Инструкция приготовления
Киш лорен зі шпинатом
Класичним блюдом з Франції є відкритий пиріг - киш лорен. Це рубане або листкове тісто, яке заливається сумішшю яєць, сметани, м'яса і різних інгредієнтів. Воно дуже смачне і ситне, дуже легко готується, але при цьому є ресторанним стравою.
Зараз у різних країнах кіш лорен готують по-різному, використовуються додаткові інгредієнти, овочі або морепродукти. Даний рецепт вважається більш сучасним та оригінальним, у ньому застосовуються смачні овочі, є сир і грудинка.
Склад кіш лорен на 4 порції:
- Грудинка - 250 грам.
- Шпинат - 200 грам.
- Сир конте - 100 грам.
- Морква - 1 невелика штука.
- Молоко - 100 мл
- Сметана - 200 грам.
- Борошно - 250 грам.
- Яйце куряче - 4 штуки.
- Вершкове масло - 125 грам.
- Яєчний жовток - 1 шт.
- Вода-2 столові ложки
- Сіль і спеції - за смаком.
Як приготувати?
- Бажано вибирати яловичу грудинку. Нарізати моркву і грудку невеликими кубиками.
- Ретельно промити шпинат і крупно нарізати його.
- Натерти сир конте на крупній тертці.
- Нагріти сковороду і трохи обсмажити грудинку. Туди покласти моркву і обсмажувати до того, поки морква не стане м'якою.
- Додати в сковороду шпинат і відразу ж зняти з вогню. Накрийте сковороду кришкою.
- Змішати борошно з м'яким вершковим маслом, додати солі. Руками розтерти суміш до крихти. Змішати крихти з яєчним жовтком і, постійно перемішуючи, додати пару ложок води. Ретельно перемішайте.
- Розкачайте тісто невеликим шаром і викладіть у форму для випічки з невеликими бортиками.
- Натерти сир. Половину сиру в глибокій мисці перемішати зі сметаною, додати туди яйця і молоко, а також спеції за смаком.
- Додати в суміш грудинку і шпинат зі сковороди. Ретельно переміщати все. Вилити суміш на тісто у формі.
- Посипати зверху все сиром і готувати при 200 градусах півгодини.