Кіш лорен зі шпинатом

Кіш лорен зі шпинатом
Тема: Рецепти
Енергетична цінність на порцію
Калорійність
625 ккал
Білки
24.7 грам
Жири
42.6 грам
Вуглеводи
35.8 грам
*калорійність розрахована для сирих продуктів
Кількість порцій
6 порцій
Час
55хвилина
Інгредієнти
Грудинка
250 грам
Шпинат
200 грам
Сир конте
100 грам
Моркву
1 невелика штука
Молоко
100 мл
Сметана
200 грам
Борошно
250 грам
Яйце куряче
4 штуки
Вершкове масло
125 грам
Яєчний жовток
1 штука
Вода
2 столові ложки
Сіль і спеції
за смаком

Инструкция приготовления

Киш лорен зі шпинатом

Класичним блюдом з Франції є відкритий пиріг - киш лорен. Це рубане або листкове тісто, яке заливається сумішшю яєць, сметани, м'яса і різних інгредієнтів. Воно дуже смачне і ситне, дуже легко готується, але при цьому є ресторанним стравою. 

Зараз у різних країнах кіш лорен готують по-різному, використовуються додаткові інгредієнти, овочі або морепродукти. Даний рецепт вважається більш сучасним та оригінальним, у ньому застосовуються смачні овочі, є сир і грудинка.

Склад кіш лорен на 4 порції:

  • Грудинка - 250 грам.
  • Шпинат - 200 грам.
  • Сир конте - 100 грам.
  • Морква - 1 невелика штука.
  • Молоко - 100 мл
  • Сметана - 200 грам.
  • Борошно - 250 грам.
  • Яйце куряче - 4 штуки.
  • Вершкове масло - 125 грам.
  • Яєчний жовток - 1 шт.
  • Вода-2 столові ложки
  • Сіль і спеції - за смаком.

Як приготувати?

  1. Бажано вибирати яловичу грудинку. Нарізати моркву і грудку невеликими кубиками.
  2. Ретельно промити шпинат і крупно нарізати його.
  3. Натерти сир конте на крупній тертці.
  4. Нагріти сковороду і трохи обсмажити грудинку. Туди покласти моркву і обсмажувати до того, поки морква не стане м'якою.
  5. Додати в сковороду шпинат і відразу ж зняти з вогню. Накрийте сковороду кришкою.
  6. Змішати борошно з м'яким вершковим маслом, додати солі. Руками розтерти суміш до крихти. Змішати крихти з яєчним жовтком і, постійно перемішуючи, додати пару ложок води. Ретельно перемішайте.
  7. Розкачайте тісто невеликим шаром і викладіть у форму для випічки з невеликими бортиками.
  8. Натерти сир. Половину сиру в глибокій мисці перемішати зі сметаною, додати туди яйця і молоко, а також спеції за смаком.
  9. Додати в суміш грудинку і шпинат зі сковороди. Ретельно переміщати все. Вилити суміш на тісто у формі.
  10. Посипати зверху все сиром і готувати при 200 градусах півгодини.
 
в наявності
46грн
(Ціна за шт)
шт
 
в наявності
37.5грн
(Ціна за шт)
шт
 
УКРАЇНА
в наявності
17грн
(Ціна за кг)
кг
 
в наявності
350грн
(Ціна за кг)
кг