Як вибрати авокадо і прискорити його дозрівання

Як вибрати авокадо і прискорити його дозрівання
27/07/2020

Авокадо - екзотичний фрукт, який полюбився багатьом людям. Його можна вживати як самостійний продукт, так і застосовувати для приготування різноманітних страв. Суп-пюре, соус, пюре, паштет, салат - можливість використання м'якоті обмежується лише фантазією. Крім того, м'якоть багата вітамінами і мінералами, відрізняється високими показниками калорійності. Незважаючи на це, плід сприяє схудненню, тому входить склад дієтичних страв. Дієтологи рекомендують його вживання для поліпшення загального стану організму.

Як правильно вибрати авокадо - актуальне питання для всіх, хто любить цей екзотичний фрукт. Для того щоб придбати стиглий варіант, слід дотримуватися кількох рекомендацій. Онлайн-супермаркет Vitok пропонує до придбання тільки свіжі і якісні екзотичні фрукти. На нашому ресурсі існує можливість купити екзотичний фрукт, ціна якого має демократичні показники вартості.

Як вибрати стиглий плід

Авокадо буде відрізнятися яскравими смаковими якостями в тому випадку, якщо вибір здійснений правильно. Для визначення стиглості необхідно дотримуватися кількох простих правил. Перш за все, потрібно звернути увагу на колір шкірки, твердість фрукта, стан плодоніжки. Якщо купується незрілий фрукт, існує можливість прискорити процес дозрівання в домашніх умовах.

Колір шкірки

Перше правило при виборі кращого авокадо - стан і колір шкірки. Головне в даному випадку - відсутність помітних ділянок псування шкірки (цвіль, порізи, вм'ятини). Багато хто помилково вважає, що коричневий відтінок шкірки фрукта - пряма ознака його зрілості. Це помилка, оскільки відтінок стиглого фрукта слід вибирати з урахуванням сорту авокадо. До придбання доступні такі різновиди:

  • Пінкертон. Особливість - зелена шкірка з помітними пухирцями. Даний сорт хороший для використання в приготуванні всіх типів страв. Фрукт може бути присутнім в продажу цілий рік незалежно від сезону. Кісточка має невеликі розміри.
  • Флоридська. Шкірка має яскравий зелений колір, поверхня м'яка, без пухирців. Смак м'якоті відрізняється ніжністю. Фрукт може використовуватися для приготування різних страв, м'якоть відмінно тримає форму. Оскільки дозрівання відбувається восени, авокадо може з'явитися на прилавках взимку.
  • Каліфорнійська. М'якоть даного сорту найбільш м'яка, тому не тримає форму. Підійде для використання в таких стравах, як суп-пюре, паштет. У деяких випадках м'якоть використовується в якості пасти для намазування на тост. Відмітна особливість - темна шкірка з помітними пухирцями. На полицях магазинів даний сорт можна зустріти цілий рік.

Твердість плода

Відмінним параметром, за яким можна визначити стиглість, є твердість. Натиснувши на фрукт, можна відзначити наявність помітної м'якості і вм'ятини на шкірці. Це свідчить про те, що авокадо є переспілі. У разі твердості визначають незрілість фрукта. Оптимальний за свіжістю варіант - з вм'ятиною після натискання, яка швидко зникає.

Плодоніжка розповість про стиглості

Не менш важливий параметр стиглості - стан плодоніжки. Жовтий відтінок області під плодоніжкою символізує про незрілість авокадо. Коричневий відтінок говорить про те, що м'якоть плоду переспілі. Зелений відтінок плодоніжки свідчить про оптимальному стані зрілості.

Дозрівання в домашніх умовах

У разі придбання недоспевшего авокадо можна прискорити процес його дозрівання. Найкраще для цього використовувати паперовий пакет, залишивши фрукт в кімнаті на 4 дні. Для того щоб максимально прискорити процес, можна покласти банан в паперовий пакет з екзотичним фруктом.