Як варити креветки: все, що потрібно знати

Як варити креветки: все, що потрібно знати
04/09/2020

Креветки - дуже смачне і корисне блюдо.

Цей морепродукт є одним з найпоширеніших у світі. Але багато господинь побоюються його готувати вдома, тому що їх досить легко зіпсувати.

Тим не менш, насправді тут немає нічого складного.

При належній вправності, навички та вміння, можна швидко зробити дуже смачне блюдо з креветок.

Як правильно варити креветки? Скільки варити креветки, щоб м'ясо було найніжнішим?

 

 

На що потрібно звернути увагу і що потрібно знати про креветках?

М'ясо креветок є дієтичним продуктом, воно корисне і дуже смачне, особливо якщо правильно приготувати. Перед тим, як розібратися з особливості варіння креветок, потрібно запам'ятати кілька простих моментів.

Заморожені креветки і тільки 

Якщо у вас поруч немає океану, то краще купувати тільки заморожені креветки. Це дуже швидкопсувний продукт, тому великих відстаней переносити він не витримає. Їх потрібно готувати в той же день, що і виловили, якщо тільки він правильно не заморозили. Часто в магазинах продають охолоджені креветки, але здебільшого це ті ж заморожені продукти, які попередньо трохи розморозили.

Якщо ви купуєте креветки “на вагу”, то зверніть увагу на панцир. Він повинен бути однорідного кольору і без неприємних запахів, інакше м'ясо вже може бути зіпсованим.

Правильна попереднє розморожування

Обов'язково розморозьте морепродукт, перед тим, як варити заморожені креветки. Коли заморожені креветки кидають у киплячу воду, то температура води відразу ж падає, тому в деяких місцях м'ясо проварюється нерівномірно.

  • Потрібно висипати ракоподібних в миску і поставити під прохолодну проточну воду на кілька хвилин.
  • Не слід розморожувати при кімнатній температурі.
  • Не потрібно ставити креветки в теплій воді, інакше у м'яса трохи зміниться смак.

Потрібно попередньо видалити кишечник

Особливо це стосується королівських або інших великих креветок. І треба зробити це правильно! Краще використовувати не звичайний ніж або гострі предмети, а спеціальні (або кухонні) ножиці. Розріжте панцир вздовж спинки і кінчиком ножа акуратно дістаньте тонку жилку кишечника. Якщо ви будете намагатися робити це тупим ножем, тобто ризик розірвати його, що негативно вплине на смак.

Краще варити цілком

М'ясо креветок виходить більш смачним і насиченим, якщо варити їх в панцирі і з головою. Тоді, навіть якщо ви посоліть воду, то можна не переживати за це, бо панцир захищає м'ясо від зайвої солі.

Крім того, якщо ви вже почистили креветки, то можна використовувати панцир і голову, щоб приготувати смачний бульйон.

Як варити креветки правильно?

Все, що потрібно для правильного приготування креветок - каструля, вода і сіль. Закип'ятіть воду і додайте сіль. Іноді додаються інші спеції, хоча багато шанувальників цієї страви краще взагалі обійтися без спецій, щоб не змінювати смак креветок. Щоб додати прянощів, можна використовувати часник, духмяний перець, лавровий лист, сік лимону або гвоздику.

У киплячу воду опустити повністю розморожені креветки. Коли панцир почервоніє або креветка скрутиться в букву “За”, то можна діставати.

І найголовніше - уважно стежте за часом! Відварені або смажені креветки стають як гумові, їх майже неможливо їсти, не кажучи вже про всіх корисних і смакових якостях. Скільки варити заморожені креветки? Це можна визначити на вигляд:

  • якщо креветка пряма, то вона недоваренная;
  • якщо має вигляд букви “За”, то готова ідеально;
  • якщо ж склалася майже в кільце, то переварена.

, то правильно варити креветки від 1 до 5 хвилин.

Крім того, потрібно пам'ятати, що м'ясо креветки після того, як ви злили воду, все одно продовжує готується. Можна висипати наверх кубики льоду, щоб охолодити їх і подати до столу ідеальними.

насправді, приготувати креветки досить просто, просто потрібно слідкувати за часом і частіше експериментувати, щоб підібрати для себе кращі спеції і рецепт.