Як правильно вибрати диню

Кінець літа - це самий сезон різних ягід, овочів і фруктів. І особливо попитом користується диня. Це ласощі не просто смачне, має оригінальний аромат, але і неймовірно корисне. У дині є безліч вітамінів, корисних мікроелементів і мінералів, які сприятливо впливають на організм людини. Вона працює як заспокійливий, втамовує спрагу і знижує рівень холестерину. Диня рекомендована як дітям, так і дорослим, особливо якщо вживати її в самий сезон - тоді і користі більше, і ціна нижча.
Але дуже часто буває, що при купівлі диня здається красивою, достатньо щільною і одночасно м'якою, але при цьому після того, як її розріжуть, виявляється, що вона зовсім не солодка і дуже зелена. Як же правильно вибрати диню, щоб вона була ідеальною? Давайте розбиратися.
Де краще купувати диню?
Хоча супермаркети сьогодні вважаються одними з найбільш часто відвідуваних місць для покупки різних овочів, але більшість любителів дині сходяться на тому, що краще таки звертатися безпосередньо до фермерам. Ідеальним варіантом буде сертифікований ринок або спеціалізований магазин. Тут правильні умови зберігання, є вимоги від адміністрації до якості продукції, завдяки чому ризик придбати погану диню істотно знижується.
Слід уникати того, щоб купувати дині біля доріг або на жвавій трасі, тому що вони відмінно вбирають всі токсини з повітря. Також у вимогах до зберігання кажучи, що при продажу диня не повинна лежати на землі, а потрібно використовувати пластикові піддони. Зверніть увагу і на це.
дині Шкірка дуже м'яка, тому будь-яке пошкодження або вм'ятина може означати, що всередині вона вже почала псуватися. Не можна купувати розрізані дині і не слід дозволяти продавця розрізати їх при вас. З-за того, що в ній багато цукру, то на поверхні розрізу можуть розвиватися бактерії, тому краще почистити і є її будинку.
Вибираємо диню - на що звернути увагу при покупці
- Звук. На відміну від кавуна, тут не потрібно клацати або стукати, а досить легко вдарити долонею по дині. Якщо чути, що звук вийшов різкий і як-би хрусткий, то це означає, що диня зеленувата. Повинен бути глухий звук.
- Колір. Зазвичай шкірка повинна бути рівномірного однотонного відтінку, а в одному місці (де диня лежала на землі) вона трохи світліше. Якщо вся шкірка покрита більш темними плямами, то швидше за все диня почала псуватися.
- Запах. Це найважливіше в дині, хоча він відрізняється в залежності від сорту. Він повинен бути яскраво вираженою, без дивних домішок, не “химичным”, не гірким і не кислим. У перестиглих дині відчувається дуже сильний гіркий запах. Слід пам'ятати, що є більш кислі сорти дині, тому вони мають не надто виражений запах, але ці типи ласощі і більш дорогі, тому ви зможете їх заздалегідь відрізнити.
- Пружність і щільність. Можна трохи притиснути диню пальцями. Вона повинна бути достатньо щільною, але при цьому не нагадувати кавун. Занадто щільна диня означає, що плід недозрілий, а якщо на шкірці залишаються сліди від пальців, то він перезрів.
Перед тим, як різати і їсти диню, обов'язково добре її промийте. Після того, як ви розрізали диню, то краще відразу її з'їсти, тому що плоди швидко псуються. Зберігати її краще не в холодильнику, а просто на шафі в пакеті або прозорій плівці для продуктів. Якщо вона полежить в холодильнику, то потім краще почекати трохи, поки диня не нагріється до кімнатної температури, інакше вона буде несмачною.
Вибирайте диню з розумом і враховуйте особливості цього плоду, щоб отримати смачний десерт. Краще купувати її в сезон, тоді там більш натуральні умови вирощування і менше хімікатів.
