Як і скільки варити філе індички

Як і скільки варити філе індички
04/09/2020

Індичка - це дієтичне, дуже корисне і смачне м'ясо, яке використовують по всьому світу. Скільки варити індичку, щоб ідеально її приготувати? Як варити індичку швидко і легко?

Попередня підготовка індички

Якщо ви купили заморожене або самі заморозили свіже м'ясо, то його потрібно дістати і на кілька годин залишити в холодильнику.

Краще не використовувати мікрохвильову піч для розморожування, а також не потрібно заливати м'ясо прохолодною водою, інакше зіпсується смак індички.

Промийте м'ясо, видалите на шкірці залишки пір'я, якщо вони є.

Для того, щоб зварити смачний і нежирний бульйон, краще зняти шкірку.

Якщо ви вирішити відварити філе, то можна попередньо обдати м'ясо гарячою водою і залишити на пару хвилин, тоді воно вийде більш смачним.

 

 

 

Як і скільки варити філе індички і інші частини?

Час приготування індички залежить від того, для чого ви готуєте м'ясо, а також від типу м'яса і розміру птиці:

  • Скільки потрібно варити індичку, якщо ви вирішили приготувати її цілком? Якщо ви вирішили використовувати каструлю, то потрібно близько 3 годин на повільному вогні після того, як вода закипить.
  • Грудку потрібно варити на середньому вогні близько години.
  • Філе можна приготувати за півгодини після закипання води.
  • Якщо ви варите індичку для маленьких дітей, то краще відварити її два рази. Спочатку доведіть воду з м'ясом до кипіння, нехай покипить півгодини, потім дістаньте м'ясо, вилийте воду і залийте нову, після чого варіть ще 20 хвилин.
  • Щоб отримати наваристий і смачний бульйон з індички, то потрібно варити птицю близько 2 годин після закипання, поступово додаючи різні інгредієнти і спеції.

Якщо ви варите індичку в мультиварці, пароварці або готуєте її по-іншому, то тут все індивідуально. В залежності від розмірів, зазвичай індичку варять близько години в режимі гасіння, а для великих шматочком, близько 2 годин. Але для того, щоб гарантовано отримати кращу страву, то уважно прочитайте інструкцію та рекомендації для готування від вашої мультиварки.

Як правильно варити індичку - кращий і простий рецепт?

Все, що знадобиться, щоб приготувати відварне м'ясо індички або простий бульйон - індичка, вода, спеції і сіль, морква, цибулина. Налийте в середню каструлю третина води і доведіть воду до кипіння, покладіть туди м'ясо. Індичка може бути будь - філе, крила, стегенця та інші. За смаком додайте сіль, перець горошком і інші спеції. Наріжте або натріть моркву, дрібно поріжте цибулю і додайте у воду.

Після того, як вода знову закипить, зменшуємо вогонь, щоб бульйон не сильно варився.

Періодично знімайте пінку шумівкою. Щоб зрозуміти, чи готове м'ясо - проткніть його виделкою або ножем. Якщо кров не виступає, індичка м'яка й легко ріжеться, то вже все готово. Можна вимикати бульйон і знімати каструлю.

Є прості секрети приготування і варіння індички:

  • багато господинь вважають за краще солити і перчити воду перед тим, як покласти м'ясо;
  • після того, як м'ясо звариться, можна залишити його в бульйоні на півгодини, щоб індичка ще більше просочилася і була соковитою;
  • м'ясо птиці відмінно поєднується з різними гарнірами - кашами, картоплею і будь-яким овочевим пюре.

Якщо будете варити м'ясо індички по-іншому, то потрібно дотримуватися рецепту. Знаючи, як приготувати індичку, можна швидко і легко зробити смачне і головне-корисне блюдо.