Гарячий м'ясний салат з чилі і соєвим соусом
Енергетична цінність на порцію
Калорійність
715
ккал
Білки
35.6
грам
Жири
48.5
грам
Вуглеводи
37.9
грам
*калорійність розрахована для сирих продуктів
Кількість порцій
2
порції
Час
55минут
Інгредієнти
Броколі
110 г
М'ясо яловичини
250 г
Часник
2 невеликих зубчики
Стручковий зелений горошок
100 гр
Червоний перець чилі
1 штука
Пророслі боби
150 г
Крабові палички
1 пачка
Сіль, цукор
1 чайна ложка
Соєвий соус
15 мл
Лайм
1 невелика шт
Цибуля
1 шт
Инструкция приготовления
Різноманітність салатів дуже широке і в залежності від того, який у нього склад, салат може стати основним блюдом, так і закускою. Страва є дуже корисним, воно насичено інгредієнтами, які необхідні для організму. М'ясний салат відрізняється також тим, що він поживний і неймовірно смачний. Його можна подавати на сніданок або поставити на стіл до вечері.
Для цього рецепта знадобиться використовувати вок - спеціальну глибоку сковороду з тонкими стінками. Найчастіше її застосовують для готування страв східної кухні, а також їх готують на сильному вогні.
Склад салату на 4 порції:
- Брокколі - 110 г
- М'ясо яловичини - 250 г
- Часник - 2 невеликих зубчики
- Стручковий зелений горошок - 100 г
- Червоний перець чилі - 1 штука
- Пророслі боби - 150 г
- Крабові палички - 1 пачка
- Сіль, цукор - 1 чайна ложка
- Соєвий соус - 15 мл
- Лайм - 1 невелика шт
- Цибуля - 1 шт.
Як приготувати?
- Потрібно розігріти вок на вогні, поки він не почне трохи диміти. Це означає, що поверхня досить нагрілася. Налийте олію і киньте туди тонко нарізану цибулю. Також необхідно нарізати невеликими шматочками брокколі і додати їх в сковороду. Обсмажте до золотистої скоринки, але стежте, щоб нічого не підгоріло.
- Поріжте м'ясо невеликими кубиками і киньте для обжарювання в вок на 5 хвилин.
- В сковороду додайте зелений горошок, тертий або подрібнений часник, нарізаний чилі і проростки бобів. Також потрібно чилі нарізати і опустити його в вок.
- Готуйте кілька хвилин, додайте туди цукор і сіль, а також трохи соєвого соусу.
- Перед подачею на стіл полийте салат соком лайма, а також можна посипати страву цибулею-шалотом, коріандром або кінзою.