Листя кропу містять у собі нікотинову та аскорбінову кислоти, рибофлавін, тіамін, каротин, пектинові речовини, вуглеводи, флавоноїди, калій, кальцій, фосфор, залізо, вітаміни А, В2, В6, С, РР. У плодах кропу високий вміст білків і жирного масла, жирне масло складається з олеїнової, пальметиновой і лінолевої кислоти. Всі частини рослини містять ефірну олію, яка надає йому специфічний запах, і флафоноиды. Завдяки наявності в кропі солей магнію і заліза в добре засвоюваній формі значно посилюються процеси кровотворення. Ефірне масло сприяє кращому утворенню жовчі, ферментів травлення, сечі, а також забезпечує дезінфекцію організму, особливо в сечостатевій і в травній системі. У зв'язку з сезонністю продукту ціна може змінюватися.