Куточки з ковбасою і сиром

Енергетична цінність на порцію
Калорійність
545
ккал
Білки
20.3
грам
Жири
32.4
грам
Вуглеводи
40.1
грам
*калорійність розрахована для сирих продуктів
Кількість порцій
4
порції
Час
25минут
Інгредієнти
Лаваш (вірменський)
3 штуки
Варена ковбаса
100 г
Твердий сир
100 г
Яйце куряче
2 штуки
Помідор
1 штука
Сметана
3 столові ложки
Часник
2 зубчики
Олія рослинна
50 мл
Молоко
50 мл
Сіль, чорний перець і спеції
за смаком
Петрушка, кріп
1 пучок
Инструкция приготовления
Лаваш останнім часом почали використовувати в самих різних стравах, а не тільки у шаурмі або аналогічних рецептах. Найчастіше вірменський лаваш застосовують для приготування смачних і оригінальних закусок. Зокрема, це стосується і популярної страви - трикутники або куточки лаваша з ковбасою та сиром.
Оригінальні куточки з лаваша будуть ідеальною альтернативою пиріжкам, які готуються дуже довго, на відміну від лаваша. Таке блюдо можна зробити швидко, воно відмінно підійде для перекусу, закуски для перегляду фільму, в дорогу або для перекусу на роботі.
Як готувати?
- Варену ковбасу (краще докторську) нарізати на кубики. Також нарізати помідори. Твердий сир і часник натерти на дрібній тертці. Скласти все в салатницю, перемішати зі сметаною, спеціями і зеленню.
- Лаваш потрібно порізати на кілька частин довгими смужками по 15-20 див. Окремо варто зауважити що потрібно купувати круглий лаваш, а не тонкий класичний прямокутний. На одну сторону кутника скласти начинку, яку ми приготували раніше. Загорнути кожну частину у вигляді трикутника.
- Перемішати яйця зі спеціями, додати трохи солі і змішати з молоком. У цю суміш вмочити трикутники.
- Розігріти сковороду з рослинним маслом. Посмажити лаваш з начинкою.
- Можна вживати як гарячим, так і холодним. Якщо трикутники взяти з собою на роботу, то можна скористатися мікрохвильовою піччю.