Торт «Прага»

Инструкция приготовления
Торт Празький або Прага - один з найпопулярніших десертів ще з часів СРСР, за яким тоді шикувалися цілі черги. І на сьогоднішній день дане ласощі не втрачає любові і популярності за рахунок своєї приємною текстурою, тонкого аромату і відмінного смаку.
Улюблений багатьма шоколадний тортик легко приготувати самостійно вдома за запропонованим рецептом. Виходить він не тільки професійних, але і у початківців хазяєчок.
Складається тортик з масляного крему ніжної консистенції з шоколадної помадки і какао, а також трьох бісквітних шоколадних тістечок.
На приготування піде близько двох годин.
Покрокове приготування:
Відокремити білки від 6 жовтків. Останні збити в пишну світлу масу з цукром. Те ж виконати з білками і другою частиною цукру.
Жовтково-білкові маси з'єднати. До них всипати какао-борошняну суміш. Вимішати.
Суміш вилити у форму, попередньо припорошений борошном і змащену вершковим маслом.
Розігріти духову піч до двохсот градусів і випікати основу для коржів 30 хвилин.
Бісквіт трохи остудити і перекинути на решітку, де він залишиться до повного охолодження. Потім обернути харчовою плівкою.
1 жовток змішати з невеликою кількістю води, ввести згущене молоко. Вимішуючи суміш, поставити на невеликий вогонь і варити, поки маса не загусне. Охолодити.
Збити вершкове масло з ваніллю. З'єднати зі згущеним молоком, поступово вводячи її і збиваючи. Додати в крем какао.
бісквіт Розрізати на частини і промазати 2 з них кремовою масою. Протертим джемом добре обмазати торт.
Полити зібраний торт розтопленим шоколадом з маслом і поставити до повного остигання в холодне місце хвилин на 30. Торт Прага готовий!