Салат зі смаженими баклажанами і перцем

Енергетична цінність на порцію
Калорійність
265
ккал
Білки
5
грам
Жири
20.7
грам
Вуглеводи
13.8
грам
*калорійність розрахована для сирих продуктів
Кількість порцій
4
порції
Час
50минут
Інгредієнти
Мікс салатів Тоскана "Біла Дача"
1 пачка або 200 р.
Баклажани
1 шт.
Перець чилі
2 шт.
Кінза
пучок.
Часник
2 зубчики.
Червоний солодкий перець
1 штука.
Волоські горіхи
50 р.
Зерна граната
80 р.
Оливкова олія
2 столових ложки.
Горіхове масло
2 столових ложки.
Цукор
1 чайна ложка.
Чорний перець мелений, сіль, сік лимона
за смаком.
Инструкция приготовления
Багато хто вважає, що салати, в які входять смажені компоненти, дуже жирні і не підходять для здорового харчування. Але це не так, потрібно звертати увагу на способи приготування і інший склад.
Основою цього смачного салату є суміш свіжих салатів і листя капусти. Традиційно сюди входить мікс італійських салатів, але головне, щоб там був салатний цикорій радіччо, салат фриссе і романо.
Завдяки баклажанів та інших компонентів салат стає ситним і поживним, а суміш салатів робить його свіжим і весняним. Також тут використовується корисний гранат і волоські горіхи, які надають страві особливого “родзинки”.
Як приготувати?
- Неочищений болгарський перець помити, трохи змастити олією і помістити в духовку. Духовка повинна бути попередньо розігріта до 200 градусів. Добре, якщо там є можливість встановити функцію гриля. Залишити перець там на 10-15 хвилин.
- Баклажани потрібно ретельно помити, розрізати уздовж на чотири частини і нарізати їх на шматочки по 1 див. Потрібно покласти у велику чашу та ретельно посипати сіллю, щоб прибрати гіркоту. Залишити так на півгодини.
- Чилі, горіхи і часник подрібнити.
- Баклажани ретельно промити від солі і обсмажити на сковороді без олії.
- Перець з духовки потрібно очистити, зняти верхню шкірочку, видалити насіння і нарізати невеликими частинами.
- Змішати сік лимона, часник, кінзу, горіхи, сіль, перець і цукор. Додати туди оливкова і горіхове масло.
- Додати туди нарізаний перець, баклажани і суміш салатів. Ретельно змішати. Посипати зернами граната.