Салат «Грибна поляна»

Инструкция приготовления
Листкові салати - це дуже популярний сьогодні блюдо, яке відрізняється не тільки користю для організму, але і оригінальною подачею. Найчастіше тут використовують різні шари овочів, м'яса та інших компонентів. Їх подають в прозорій формі, а верх оформляють більш креативно. Один з таких смачних і красивих салатів - салат “Грибна поляна”.
Склад салату на 2 людини:
Консервовані гриби - 75 гр.
Куряча шинка - 50 гр.
Курячі яйця - 1 шт.
Твердий сир - 50 гр.
Картопля - 2 невеликі шт.
Морква - 1 невелика шт.
Зелені трави - за смаком.
Майонез - за смаком.
Сіль - за смаком.
Як готувати?
Картоплю і моркву потрібно ретельно помити. Покласти їх у каструлю з яйцями.
Відварити до готовності в солоній воді. Залишити охолонути.
Вибираємо невелику прозору форму з широким дном.
На дно форми викладаємо шапочками вниз мариновані шампіньйони і густо посипаємо зеленню.
На зелень наноситься майонез. Можна зробити на пачці тонкий надріз і у вигляді решітки повністю покрити шар зелені.
Очищені варені яйця нарізати кубиками або натерти на крупну тертку.
Яйця викладаємо на шар зелені і майонезу у формі, після чого знову покриваємо тонким шаром майонезу.
Твердий сир натираємо на крупній тертці і засипаємо в форму, після чого покриваємо майонезом.
Шинку потрібно нарізати невеликими кубиками, викласти у форму і покрити майонезом.
Відварену моркву натерти на тертці, викласти наверх і покрити майонезом.
Картоплю натерти на тертці, викласти вгору і трохи притиснути ложкою. Покрити її майонезом.
Потрібно взяти велике блюдо з рівним дном, додати його до форми і акуратно перевернути. Це потрібно зробити так, щоб салат зберіг свою форму, а печериці залишилися шапочками зверху.
Нарізати шматочками, як торт.