Рисова запіканка з сиром і ковбасою

Рисова запіканка з сиром і ковбасою
Тема: Рецепти
Енергетична цінність на порцію
Калорійність
465 ккал
Білки
31 грам
Жири
27.9 грам
Вуглеводи
21.3 грам
*калорійність розрахована для сирих продуктів
Кількість порцій
4 порції
Час
35минут
Інгредієнти
Рис
половина склянки.
Ковбаса
250 грам.
Твердий сир
150 грам.
Куряче яйце
2 штуки.
Помідор
1 штука.
Майонез, сіль, спеції, мелений перець
за смаком.

Инструкция приготовления

Смачні і оригінальні страви можна готувати дуже швидко і легко. Прикладом такої страви є рисова запіканка з вареною ковбасою і твердим сиром. Вона дуже ситна, корисна, готується буквально за півгодини і при цьому господиня може експериментувати з інгредієнтами запіканки.

Основа страви - це відварений рис, але багато хто воліє використовувати інші крупи. Крім того, завжди можна додати інші овочі, наприклад, кукурудзу або горошок.

Склад запіканки на 4 порції:

  • Рис - половина склянки.
  • Ковбаса - 250 грам.
  • Твердий сир - 150 грам.
  • Куряче яйце - 2 штуки.
  • Помідор 1 шт.
  • Майонез, сіль, спеції, мелений перець - за смаком.

Як приготувати?

  1. рис Промити холодною водою, закип'ятити підсолену воду в товстостінній каструлі і висипати туди рис. Довести його до готовності.
  2. Ковбасу (бажано варену або копчену) нарізати невеликими кубиками.
  3. Сир (бажано чеддер або пармезан) натерти на дрібну тертку.
  4. Трохи збити яйця, додати туди відварений рис, сир і ковбасу. Під ваш смак можна додати спеції, сіль і мелений перець.
  5. Підготувати форму для запікання. Маслом змастити стінки і дно, трохи нанести на дно майонез або сметану (в залежності від ваших уподобань).
  6. Помідори нарізати тонкими кружечками і викласти їх рівно на дно форми для запікання.
  7. Духовку попередньо розігріти до 200 градусів. Форму поставити в духовку на 15-20 хвилин при 180-200 градусах.
  8. Після того, як запіканка буде готова, потрібно вийняти форму, посипати зверху тертим сиром. Щоб сир розплавився, потрібно поставити відразу ж запіканку на 5 хвилин в вимкнену духовку. Якщо ви хочете зробити скоринку сиру, то залиште форму під включеної духовці, але уважно стежте за тим, коли почне з'являтися скоринка.
 
УКРАЇНА
в наявності
120грн
(Ціна за кг)
кг
 
в наявності
98грн
(Ціна за кг)
кг