Рисова запіканка з сиром і ковбасою

Енергетична цінність на порцію
Калорійність
465
ккал
Білки
31
грам
Жири
27.9
грам
Вуглеводи
21.3
грам
*калорійність розрахована для сирих продуктів
Кількість порцій
4
порції
Час
35минут
Інгредієнти
Рис
половина склянки.
Ковбаса
250 грам.
Твердий сир
150 грам.
Куряче яйце
2 штуки.
Помідор
1 штука.
Майонез, сіль, спеції, мелений перець
за смаком.
Инструкция приготовления
Смачні і оригінальні страви можна готувати дуже швидко і легко. Прикладом такої страви є рисова запіканка з вареною ковбасою і твердим сиром. Вона дуже ситна, корисна, готується буквально за півгодини і при цьому господиня може експериментувати з інгредієнтами запіканки.
Основа страви - це відварений рис, але багато хто воліє використовувати інші крупи. Крім того, завжди можна додати інші овочі, наприклад, кукурудзу або горошок.
Склад запіканки на 4 порції:
- Рис - половина склянки.
- Ковбаса - 250 грам.
- Твердий сир - 150 грам.
- Куряче яйце - 2 штуки.
- Помідор 1 шт.
- Майонез, сіль, спеції, мелений перець - за смаком.
Як приготувати?
- рис Промити холодною водою, закип'ятити підсолену воду в товстостінній каструлі і висипати туди рис. Довести його до готовності.
- Ковбасу (бажано варену або копчену) нарізати невеликими кубиками.
- Сир (бажано чеддер або пармезан) натерти на дрібну тертку.
- Трохи збити яйця, додати туди відварений рис, сир і ковбасу. Під ваш смак можна додати спеції, сіль і мелений перець.
- Підготувати форму для запікання. Маслом змастити стінки і дно, трохи нанести на дно майонез або сметану (в залежності від ваших уподобань).
- Помідори нарізати тонкими кружечками і викласти їх рівно на дно форми для запікання.
- Духовку попередньо розігріти до 200 градусів. Форму поставити в духовку на 15-20 хвилин при 180-200 градусах.
- Після того, як запіканка буде готова, потрібно вийняти форму, посипати зверху тертим сиром. Щоб сир розплавився, потрібно поставити відразу ж запіканку на 5 хвилин в вимкнену духовку. Якщо ви хочете зробити скоринку сиру, то залиште форму під включеної духовці, але уважно стежте за тим, коли почне з'являтися скоринка.