Паелья з креветками і куркою

Енергетична цінність на порцію
Калорійність
875
ккал
Білки
40
грам
Жири
40.4
грам
Вуглеводи
77.3
грам
*калорійність розрахована для сирих продуктів
Кількість порцій
4
порції
Час
45минут
Інгредієнти
Рис
1 склянку.
Часник
2 великих зубчики.
Цибуля
1 середня головка.
Оливкова олія
100 мл
Болгарський перець
1 середня штука.
Зелений горошок
100 грам.
Очищені креветки
200 грам.
Курячі стегна
500 грам.
Курячий бульйон
1 літр.
Помідор
2 невеликих штуки.
Лимон
2 невеликих штуки.
Шафран
маленька щіпка.
Петрушка
50 грам.
Сіль, перець чорний мелений і горошком
за смаком
Инструкция приготовления
Паелья - одне з найвідоміших іспанських страв, зокрема регіону Валенсії. Основою тут є рис, який трохи підфарбований шафраном. Сюди додають курку, морепродукти або просто овочі, а в різних країнах використовуються свої “коронні” інгредієнти.
Саме слово паелья перекладається як “сковорідка”, тому що саме на цьому посуді та готується страва. Можна використовувати велику глибоку сковороду. Дуже важливо придбати правильний рис - найкраще підійде дорогий Bomba або Calasparra, але в хорошій якості альтернативи підійде якісний круглий рис, який буде оброблений шафраном. Також обов'язково використовуйте оливкову олію, а не звичайне.
Склад паельї на 4 порції:
- Рис - 1 стакан.
- Часник - 2 великих зубчики.
- Цибуля - 1 середня головка.
- Оливкова олія - 100 мл
- Болгарський перець - 1 середня штука.
- Зелений горошок - 100 грам.
- Очищені креветки - 200 грам.
- Курячі стегна - 500 грам.
- Курячий бульйон - 1 літр.
- Помідор - 2 невеликих штуки.
- Лимон - 2 невеликих штуки.
- Шафран - маленька щіпка.
- Петрушка - 50 грам.
- Сіль, перець чорний мелений і горошком - за смаком
Як приготувати?
- Курячі стегна почистити і порізати на невеликі частини. Покласти їх в сковороду і обсмажити на оливковій олії, але не приготувати повністю.
- Нарізати дрібно цибулю, додати до курки.
- Додати в сковороду рис і часник.
- Дрібно нарізати перець і помідори, додати в сковороду.
- Потушкуйте суміш кілька хвилин. Уважно стежте за тим, щоб нічого не пригоріло і не прилипало до дна.
- Додайте в сковороду гарячий бульйон і трохи шафрану (бажано натурального). Додайте туди солі, перець, відваріть паелью 10-15 хвилин.
- Повинно вийти трохи рідка суміш. Якщо бульйон википає занадто швидко, то можете додати туди біле сухе вино.
- Покладіть туди креветки, накрийте кришкою і доведіть до готовності. Перед подачею можна посипати зеленню.