Вівсяне печиво з родзинками

Енергетична цінність на порцію
Калорійність
197
ккал
Білки
4.3
грам
Жири
9.5
грам
Вуглеводи
24.4
грам
*калорійність розрахована для сирих продуктів
Кількість порцій
12
порцій
Час
30хвилина
Інгредієнти
Мед
50 г
Рослинна олія
50 мл
Мелена кориця, третину чайної ложки
Свіжий лимон
1 шт
Корінь імбиру
10 р
Вівсяні пластівці
200 г
Пшеничне борошно
100 г
Кунжутне насіння
30 г
Волоські горіхи
50 г
Родзинки
40 г
Инструкция приготовления
Домашнє печиво і випічка - це дуже смачне блюдо, яке викликає приємну ностальгію і спогади з дитинства. Відмітними особливостями печива є те, що воно дуже смачне, корисне і дуже просто готуватися. Якщо у вас мало часу, але хочеться чогось оригінального, то вівсяне печиво буде ідеальним рішенням.
Для печива часто використовують інгредієнти, які роблять його більш смачним. Багато господинь використовують свіжі фрукти, насіння, горіхи і безліч інших складових. Можна також виключити деякі інгредієнти, щоб зробити печиво дієтичним і ще корисніше.
Особливість вівсяного печива в тому, що воно підходить як дітям, так і дорослим, може легко переноситься, його можна брати в дорогу або на роботу.
Як приготувати?
- Заздалегідь розігріти духовку до 180-200 градусів.
- Волоський горіх і родзинки потрібно нарізати на невеликі шматочки, але не перетерти в порошок. А ось імбир бажано натерти на дрібну тертку.
- У невеликій тарілці в мікрохвильовці підігріти сік лимона, мед, корицю та імбир. Туди додати натерту цедру лимона. Стежте, щоб суміш не нагрілася дуже сильно і не почала кипіти.
- Насипати вівсяні пластівці (бажано найдрібнішу, можна “Екстра”), нарізані горіхи і родзинки, додати туди кунжут. Перемішати все з рослинним маслом, борошном і сумішшю з нагрітого меду. Замісити туге тісто, схоже на крихту.
- Покрийте деко папером для запікання. На неї викладіть сформований печиво.
- Випікати його 15-20 хвилин, але перед тим як подавати до столу, дайте йому охолонути.