Макаронна запіканка з ковбасою і зеленим горошком

Макаронна запіканка з ковбасою і зеленим горошком
Тема: Рецепти
Енергетична цінність на порцію
Калорійність
760 ккал
Білки
28.5 грам
Жири
35.8 грам
Вуглеводи
80 грам
*калорійність розрахована для сирих продуктів
Кількість порцій
4 порції
Час
60минут
Інгредієнти
Макарони
350 г
Тертий сир
100 г
Варена ковбаса
150 г
Соль
за смаком
Молоко
300 мл
Бульйон
200 мл
Вершки
100 мл
Чебрець
3 стебла
Вершкове масло
3 ст. ложки
Пшеничне борошно
3 ст. ложки
Перець чорний мелений
за смаком
Мелений мускатний горіх
за смаком
Заморожений зелений горошок

Инструкция приготовления

Всі звикли до того, що запіканку зазвичай роблять з сиру і інших солодких продуктів, а в деяких випадках вона може бути солоною. Але можна також подати більш оригінальне блюдо - запіканку з макаронів. Вона відрізняється тим, що має дуже простий рецепт готування, може подаватися як на обід, так і для святкового столу.

Склад запіканки на 4 порції:

  • Макарони - 350 р.
  • Ковбаса варена - 150 р.
  • Тертий сир - 3 столових ложки.
  • Вершкове масло - 3 ложки.
  • Борошно пшеничне - 3 ложки.
  • Молоко - 8 столових ложок.
  • Курячий бульйон - 8 ложок.
  • Вершки - 100 мл
  • Чебрець - 3 стебла.
  • Зелений горошок - 3 столових ложки.
  • Сіль і спеції за смаком.

Як готувати?

  1. Макарони необхідно купити якісні та з твердих сортів пшениці. Можна використовувати “павутинку” або трубочки, але краще не брати товсті макарони. Їх треба відварити до готовності в солоній воді. Після цього злити воду з допомогою друшляка.
  2. Для приготування соусу необхідно пасерувати борошно. У глибоку сковороду додати вершкове масло і розтопити його. Борошно пасерувати до золотистого кольору, після чого відразу влити молоко і закип'ятити його. Важливо ретельно помішувати його, щоб борошно не пригоріла.
  3. У суміш додати курячий бульйон (можна придбати готову суміш у пляшці або приготувати її самостійно за допомогою курячих кубиків). Разом з бульйоном вилити вершки і варити кілька хвилин. Додати сіль, перець і спеції за смаком.
  4. Ковбасу потрібно нарізати кубиками, додати макарони і перемішати. Туди ж насипати горошок. Все ретельно перемішати.
  5. Покласти всю суміш у форму для запікання, полити її приготованим соусом і поставити в духовку на півгодини при 180-200 градусах. За кілька хвилин до кінця посипати запіканку твердим сиром і поставити ще в духовку.
  6. Подавати макаронну запіканку можна з кетчупом.
 
УКРАЇНА
в наявності
260грн
(Ціна за кг)
кг