Крем-суп з брокколі з плавленим сиром

Крем-суп з брокколі з плавленим сиром
Тема: Рецепти
Енергетична цінність на порцію
Калорійність
225 ккал
Білки
14.5 грам
Жири
7.1 грам
Вуглеводи
28.7 грам
*калорійність розрахована для сирих продуктів
Кількість порцій
6 порцій
Час
30хвилина
Інгредієнти
Плавлений сир
230 г
Капуста броколі
450 г
Рослинна олія
за смаком
Курячий бульйон
3 склянки
Цибуля ріпчаста
200 г
Часник
2 зубчики
Молоко
2,5 склянки
Пшеничне борошно
0,3 склянки
Мелений чорний перець
0,5 чайної ложки

Инструкция приготовления

Смачний і простий крем-суп з брокколі має неймовірний аромат і структуру. Він відмінно підходить для дітей, навіть якщо дитина не любить овочі або брокколі. 

Багато хто вважає, що такі супи - це виключно домашнє блюдо, але сьогодні його подають в розкішних ресторанах, а також в молекулярних кухнях. Крем-суп може подаватися на будь-якому столі.

Супи-пюре не тільки прості у приготуванні, але і виглядають розкішно під час подачі. Часто для того, щоб надати йому більш насичений зелений колір, використовують майже позбавлений смаку шпинат. Крім того, хорошим варіантом буде використовувати грінки для подачі.

Склад супу на 6 людина:

 

  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки.
  • Часник - 2 середнього розміру зубчики.
  • Курячий бульйон - 3 склянки.
  • Брокколі - 450 грам.
  • Нежирне молоко - 3 склянки.
  • Борошно пшеничне - 3 столових ложки.
  • Плавлений сир - 3 упаковки.
  • Перець, сіль і рослинне масло за смаком.

Як приготувати?

  1. Нарізати цибулю, почистити часник.
  2. Включити несильний вогонь або розігріти плиту. Поставити на неї порожню каструлю, а на дно додати трохи олії.
  3. Покласти туди цибулю і дрібно нарізаний часник. Додати курячий бульйон, висипати брокколі. Помішувати до того, поки суміш не закипить - близько 10 хвилин.
  4. Поки бульйон гріється, змішайте в окремій мисці молоко і борошно. Вилити суміш у каструлю і помішувати з бульйоном, поки воно трохи не загусне.
  5. Додати за смаком спеції і сіль.
  6. В каструлю з бульйоном додати плавлений сир. Постійно помішувати, поки не залишиться жодної грудочки, а сир повністю не розплавиться. Важливо купити якісний плавлений сир, тому що погані варіанти просто не розплавляться.
  7. Половину супу вилити в чашу для блендера і подрібнити його до того, поки він не стане пюре. Перелити його назад в каструлю, перемішати і можна подавати.
  8. Прикрасити страву можна свіжою зеленню.
 
в наявності
57.5грн
(Ціна за шт)
шт
 
в наявності
165грн
(Ціна за кг)
кг
 
УКРАЇНА
в наявності
160грн
(Ціна за кг)
кг