Як приготувати яловичину по-бургундські?

Инструкция приготовления
Страви французької кухні давно і міцно закріпилися в списку найбільш смачних і витончених страв світу. Яловичина по-бургундські є класикою, яку слід обов'язково спробувати кожному цінителю смачного м'яса і червоного вина. Як випливає з назви, при виборі вина слід віддавати перевагам з цього дивного винного краю на південному сході Франції. Крім м'яса і вина для приготування потрібно цибулю, моркву з часником, а в деяких рецептах також беруть участь гриби. Слід також зазначити, що для приготування страви потрібно чимало часу, але в процесі приготування вам практично не доведеться звертати уваги на піч. Щоб урізноманітнити рецепт і зробити його більш актуальним, до класичних інгредієнтів варто додати бекон.
Перелік продуктів для приготування яловичини по-бургундські виглядає наступним чином:
- яловичина - 1 кг;
- червоне вино (сухе) -1 л;
- часник - 4 зубчики;
- цибуля ріпчаста - 1 штука;
- бекон -100 г;
- печериці - 500 г;
- вершкове масло - 50 г;
- оливкова олія - 50 мл;
- борошно;
- масло - 50 мл;
- морква - 4 штуки;
- цибулю-шалот - 12 штук;
- петрушка;
- чебрець;
- лавровий лист;
- спеції і сіль за смаком.
Готуємо яловичину по-бургундські правильно
- Для початку слід нарізати яловичину, а також підготувати цибулю і часник (останній слід розчавити ножем). Далі відправляємо перераховані інгредієнти разом зі спеціями і лавровим листом в миску, де м'ясо слід залити вином. Після перемішування відправляємо миску в холодильник, де м'ясо буде маринуватися 24 години. Після вказаного відрізка часу слід витягти м'ясо з маринаду і просушити. Далі відправляємо бекон на сковороду і обсмажуємо, поки він не придбає золотисту скориночку.
- Витягуємо бекон і смажимо на жирі, що залишився яловичину. На завершальному етапі додаємо борошно і обсмажуємо ще 60 секунд.
- Яловичину відправляємо в сотейник, куди вливаємо маринад, попередньо процідивши його. Сюди ж відправляємо і приготований бекон, після чого відправляємо яловичину гаситися.
- Коли пройде півтори години з моменту гасіння, необхідно обсмажити на сковороді моркву, після чого додаємо її до м'яса і залишаємо його гаситися наступні 20 хвилин.
- Далі слід обсмажити цибулю-шалот і засипати його в сотейник на наступні 20 хвилин гасіння.
- Порізавши гриби на половинки, слід обсмажити їх і додати в сотейник. У бульйон додайте сіль і спеції за смаком, після чого слід гасити блюдо ще 25 хвилин.
Для подачі страви зазвичай використовується пюре або рис.