Як приготувати яловичину по-бургундські?

Як приготувати яловичину по-бургундські?
Тема: Рецепти
Енергетична цінність на порцію
Калорійність
1270 ккал
Білки
64.7 грам
Жири
79.4 грам
Вуглеводи
37.5 грам
*калорійність розрахована для сирих продуктів
Кількість порцій
4 порції
Час
180минут
Інгредієнти
яловичина
1 кг;
червоне вино (сухе)
1 л;
часник
4 зубки;
цибуля ріпчаста
1 штука;
бекон
100 г;
печериці
500 г;
вершкове масло
50 г;
оливкова олія
50 мл;
мука
2 ст. ложки;
масло
50 мл;
морква
4 штуки;
цибулю-шалот
12 штук;
петрушка
20г;
чебрець
2 стебла;
лавровий лист
1 штука;
спеції і сіль
за смаком.

Инструкция приготовления

Страви французької кухні давно і міцно закріпилися в списку найбільш смачних і витончених страв світу. Яловичина по-бургундські є класикою, яку слід обов'язково спробувати кожному цінителю смачного м'яса і червоного вина. Як випливає з назви, при виборі вина слід віддавати перевагам з цього дивного винного краю на південному сході Франції. Крім м'яса і вина для приготування потрібно цибулю, моркву з часником, а в деяких рецептах також беруть участь гриби. Слід також зазначити, що для приготування страви потрібно чимало часу, але в процесі приготування вам практично не доведеться звертати уваги на піч. Щоб урізноманітнити рецепт і зробити його більш актуальним, до класичних інгредієнтів варто додати бекон.

Перелік продуктів для приготування яловичини по-бургундські виглядає наступним чином:

  • яловичина - 1 кг;
  • червоне вино (сухе) -1 л;
  • часник - 4 зубчики;
  • цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • бекон -100 г;
  • печериці - 500 г;
  • вершкове масло - 50 г;
  • оливкова олія - ​​50 мл;
  • борошно;
  • масло - 50 мл;
  • морква - 4 штуки;
  • цибулю-шалот - 12 штук;
  • петрушка;
  • чебрець;
  • лавровий лист;
  • спеції і сіль за смаком.

Готуємо яловичину по-бургундські правильно

  1. Для початку слід нарізати яловичину, а також підготувати цибулю і часник (останній слід розчавити ножем). Далі відправляємо перераховані інгредієнти разом зі спеціями і лавровим листом в миску, де м'ясо слід залити вином. Після перемішування відправляємо миску в холодильник, де м'ясо буде маринуватися 24 години. Після вказаного відрізка часу слід витягти м'ясо з маринаду і просушити. Далі відправляємо бекон на сковороду і обсмажуємо, поки він не придбає золотисту скориночку.
  2. Витягуємо бекон і смажимо на жирі, що залишився яловичину. На завершальному етапі додаємо борошно і обсмажуємо ще 60 секунд.
  3. Яловичину відправляємо в сотейник, куди вливаємо маринад, попередньо процідивши його. Сюди ж відправляємо і приготований бекон, після чого відправляємо яловичину гаситися.
  4. Коли пройде півтори години з моменту гасіння, необхідно обсмажити на сковороді моркву, після чого додаємо її до м'яса і залишаємо його гаситися наступні 20 хвилин.
  5. Далі слід обсмажити цибулю-шалот і засипати його в сотейник на наступні 20 хвилин гасіння.
  6. Порізавши гриби на половинки, слід обсмажити їх і додати в сотейник. У бульйон додайте сіль і спеції за смаком, після чого слід гасити блюдо ще 25 хвилин.

Для подачі страви зазвичай використовується пюре або рис.

 
УКРАЇНА
в наявності
250грн
(Ціна за кг)
кг
 
УКРАЇНА
в наявності
16грн
(Ціна за кг)
кг
 
в наявності
200грн
(Ціна за кг)
кг
 
Узбекистан
в наявності
14.5грн
(Ціна за кг)
кг