Азу по-татарськи

Азу по-татарськи
Тема: Рецепти
Енергетична цінність на порцію
Калорійність
520 ккал
Білки
32.4 грам
Жири
16.6 грам
Вуглеводи
66.2 грам
*калорійність розрахована для сирих продуктів
Кількість порцій
2 порції
Час
35минут
Інгредієнти
М'ясо яловичини
250 г
Цибуля
2 головки
Солоний огірок
1 шт
Помідори
2 шт
Картопля
500 г
Олія соняшникова
2 ложки
М'ясний бульйон
1 склянка
Часник
2 шт

Инструкция приготовления

Азу - це традиційне блюдо татарської кухні, яка сьогодні користується популярністю і попитом у всьому світі. Завдяки цій страві і його поширеності на простору колишніх радянських республік, з'явився продукт - нарізка яловичини у вигляді азу.

Сьогодні є дуже багато запитань щодо того, що краще додавати в блюдо і які компоненти там повинні бути. Основою тут є м'ясо, але ведуться суперечки щодо того, яке саме - баранина або яловичина, варто гасити його в спеціальному казанку або підійде і звичайна каструля з товстим дном, необхідно використовувати звичайне масло або для більшого вершкового смаку взяти топлене масло.

Але є й більш поширений рецепт, який вже показав себе позитивно. Головні компоненти страви - м'ясо, яке необхідно нарізати соломкою, картоплю і нарізані томати.

Склад азп на 2 порції:

  • М'ясо яловичини - 250 р.

  • Лук - 2 великих головки.

  • Солоний огірок - 1 великий.

  • Помідори (можна використовувати томатну пасту) - 2 шт.

  • Картопля - 500 р.

  • Олія соняшникова - 2 ложки.

  • М'ясний бульйон - 1 стакан.

  • Часник - 2 зубчики.

Як готувати?

  1. Поставити казан або сотейник з товстим дном на плиту і нагрівати в ній рослинне масло.

  2. М'ясо нарізати невеликий соломкою, після чого трохи обсмажити в казані.

  3. Цибулю ріпчасту нарізати тонкими шматочками (можна півколом), додати до м'яса і обсмажувати, поки цибуля не стане м'яким. Стежити, щоб він не почав підгоряти.

  4. Томати порізати на невеликі кубики, а огірки натерти на крупну тертку - додати їх до м'яса і цибулі. Залити в каструлю бульйон і накрити кришкою для гасіння.

  5. Картоплю очистити і нарізати тонкою соломкою. В окремій сковорідці злегка обсмажити її, після чого перекласти в каструлю з м'ясом.

  6. За смаком додати сіль, перець, трохи лаврового листа і придушити або дрібно нарізати часник.

  7. Залишити м'ясо гаситися до повної готовності близько 15-20 хвилин.

 
в наявності
406.5грн
(Ціна за кг)
кг
 
УКРАЇНА
в наявності
385грн
(Ціна за кг)
кг
 
УКРАЇНА
закінчується
70грн
(Ціна за шт)
шт
 
УКРАЇНА
в наявності
160грн
(Ціна за кг)
кг