Азу по-татарськи

Инструкция приготовления
Азу - це традиційне блюдо татарської кухні, яка сьогодні користується популярністю і попитом у всьому світі. Завдяки цій страві і його поширеності на простору колишніх радянських республік, з'явився продукт - нарізка яловичини у вигляді азу.
Сьогодні є дуже багато запитань щодо того, що краще додавати в блюдо і які компоненти там повинні бути. Основою тут є м'ясо, але ведуться суперечки щодо того, яке саме - баранина або яловичина, варто гасити його в спеціальному казанку або підійде і звичайна каструля з товстим дном, необхідно використовувати звичайне масло або для більшого вершкового смаку взяти топлене масло.
Але є й більш поширений рецепт, який вже показав себе позитивно. Головні компоненти страви - м'ясо, яке необхідно нарізати соломкою, картоплю і нарізані томати.
Склад азп на 2 порції:
М'ясо яловичини - 250 р.
Лук - 2 великих головки.
Солоний огірок - 1 великий.
Помідори (можна використовувати томатну пасту) - 2 шт.
Картопля - 500 р.
Олія соняшникова - 2 ложки.
М'ясний бульйон - 1 стакан.
Часник - 2 зубчики.
Як готувати?
Поставити казан або сотейник з товстим дном на плиту і нагрівати в ній рослинне масло.
М'ясо нарізати невеликий соломкою, після чого трохи обсмажити в казані.
Цибулю ріпчасту нарізати тонкими шматочками (можна півколом), додати до м'яса і обсмажувати, поки цибуля не стане м'яким. Стежити, щоб він не почав підгоряти.
Томати порізати на невеликі кубики, а огірки натерти на крупну тертку - додати їх до м'яса і цибулі. Залити в каструлю бульйон і накрити кришкою для гасіння.
Картоплю очистити і нарізати тонкою соломкою. В окремій сковорідці злегка обсмажити її, після чого перекласти в каструлю з м'ясом.
За смаком додати сіль, перець, трохи лаврового листа і придушити або дрібно нарізати часник.
Залишити м'ясо гаситися до повної готовності близько 15-20 хвилин.