Класична Лазанья з м'ясом
1. У сотейник покласти вершкове масло і 2 ложки рослинного масла, розтопити. Поступово додавати борошно та розмішувати так, щоб не залишилося грудочок.⠀
< font-size:="" segoe="" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont," />
⠀
< font-size:="" segoe="" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont," />
2. Коли вся мука вмешана, влити все молоко. Зменшити вогонь і томити до потрібної консистенції: не рідкою, але і не надто густий. Консистенція нежирної сметани.⠀
< font-size:="" segoe="" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont," />
⠀
< font-size:="" segoe="" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont," />
3. На сковороді розжарити олію. Додати м'ясний фарш (краще свинина+телятина).⠀
< font-size:="" segoe="" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont," />
⠀
< font-size:="" segoe="" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont," />
4. Фарш смажити до напівготовності. Влити в нього соус болоньєзе, посолити і поперчити за смаком.⠀
< font-size:="" segoe="" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont," />
⠀
< font-size:="" segoe="" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont," />
5. Духовку розігріти до 180 градусів. Форму змастити вершковим маслом. На дно вилити трохи соусу бешамель, трохи, тільки щоб покрити дно.⠀
< font-size:="" segoe="" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont," />
⠀
< font-size:="" segoe="" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont," />
6. Викласти пласти (не варені). На пласти викласти отриманий фарш (не шкодуємо!), на фарш — натертий сир. На сир — соус бешамель. ⠀
< font-size:="" segoe="" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont," />
⠀
< font-size:="" segoe="" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont," />
7. Соусу потрібно викладати стільки, скільки необхідно, на ваш погляд, щоб лазіння вийшла соковитою. Поверх соусу викласти сухі листи лазаньї. Повторити процедуру. ⠀
< font-size:="" segoe="" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont," />
⠀
< font-size:="" segoe="" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont," />
8. Останній шар листів промазати соусом бешамель і зверху щедро засипати сиром. Дати постояти хвилин 7–10. Поставити в духовку. Пекти 30 хвилин.⠀
< font-size:="" segoe="" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont," />
⠀
< font-size:="" segoe="" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont," />
Готово! Приємного апетиту!